top of page
LEED Silver

Lewis + Clark Public Health Basement Renovation

Adaptive Reuse | Addition | Building Condition Report | Medical Offices | PAR | Renovation | Professional Offices

Location Icon.png

Helena, MT

Tape Measure Icon.png
Camera Icon.png

4,200 sf

HCS-33-10in.jpg

Bringing Light to an Under-Utilized Space

  • Lewis and Clark Public Health, with multiple locations in town, worked with SMA to renovate an unused basement space in the Murray Building.


  • Their primary goal was to create office and collaborative spaces that did not have the typical feel of a basement, but rather be open, airy, bright, and encourage wellness and collaborative activities.

Transparency + Connection

  • The floorplan was designed to have transparency and connection through to the new exterior windows from the entry and reception area.


  • New office designs included connective glazing to open the space and allow light in. Collaborative break out spaces include flexible furniture to encourage conversations and communication.

Commons

bottom of page